Op 17, 18 en 19 mei werden de “Spa classics” gereden. Op deze dagen ligt het accent op de “old timers” van het autorace gebeuren. Prachtige wagens van 20 jaar en ouder waren te zien zoals de prototypes en GT’s , Porsches, Dalara, Ford GT40 en vele andere. Er waren 339 wagens ingeschreven, een record.

Vrijdagmorgen waren we, Francis, Pascal, Marije, Kris, Dominique en ikzelf, om 7.30u al present op het circuit om ons klaar te maken voor het weekend. Het was een druilerige ochtend en dat zou zo blijven voor de rest van de dag. De dag werd gevuld met vrije trainingen, qualificaties en enkele parades en verliep rustig voor ons, er gebeurde door het regenweer hier en daar wel iets, maar we waren nergens nodig. Om 21.15u. mochten we beschikken.

Zaterdagmorgen konden we, bij aankomst, tot onze verrassing, twee nieuws enthousiaste dokters begroeten. Een van hen zou later op de dag….. maar dat is voor later. Het weer was heel wat beter, op een paar plensbuien na, dan de dag voordien en dat zag je direct aan de snelheid waarmee gereden werd. Opeens werden we opgeroepen om te vertrekken naar een ongeval aan de bus stop chicane. Nadat de wagen vanonder de banden getrokken konden we de piloot uit zijn wagen bevrijden. Dit was tevens de “vuurdoop” voor een van de nieuwe dokters. De dag duurde nog lang want er was nog een nachtrace voorzien die tot 23.30u duurde.

Zondag was een voor ons kalme dag, het weer was twijfelachtig rondom ons veel onweer maar op het circuit bleef het droog. We hebben veel geluk gehad gezien de toestanden in andere delen van het land. Om 18.00u konden we huiswaarts keren en terugkijken op een leuk weekend.

Eugène